Ingrediente
- 220 gr ciocolata amaruie 55% cacao
- 60 gr unt
- 2 oua
- un praf de sare
- 80 gr zahar
- 220 gr faina
- 1 lingurita praf copt
- 2 lg lichior amaretto
- 2-3 lg zahar tos
- 2-3 lg zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa cel putin 2 ore la rece.
Cu ajutorul mainilor, se modeleaza bilute potrivie care se vor tavali mai intai prin zaharul tos apoi prin zaharul pudra vanilat. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 13 minute.
Se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se depoziteaza intr-o cutie metalica. In felul acesta rezista pentru mai mult timp, daca mai ramane ceva!
Sunt delicioase. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|