Fursecuri cu ciocolata si dulceata de caise

Postat de ancutsa in Dulciuri
9 Aug 2016 | 2003 vizualizari
Fursecuri cu ciocolata si dulceata de caise

Am pregatit aceste fursecuri cu dulceata de caise si ciocolata, le puteti orna dupa gust si inspiratie. Sunt ideale la micul dejun alaturi de o cescuta de lapte :)

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 lingurite cacao
  • pentru decor: dulceata de caise, ciocolata neagra, 50 ml lapte

Mod de preparare

Se incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la frigider, unde se va intari ca o crema.

 

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.

Se toarna compozitia in tava cu lingurita, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza cu dulceata de caise si crema de ciocolata pregatita la inceput. Puteti folosi orice dulceata si arome va place.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.

 

 

Timp total: aprox 40min

Portii: 2 tavi :)

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/fursecuri-cu-ciocolata-si-dulceata-de.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pariziene cu piersici

Postat de timea

Pariziene cu piersici

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Postat de Nadyne

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2016, 16:42
la 09.08.2016, 16:49
Delicioase!
la 09.08.2016, 17:27
Multumesc frumos!
la 09.08.2016, 18:28
bun
la 09.08.2016, 21:48
Imi plac fursecurile dar nu-mi place sa le fac

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking