Ingrediente
- 200g ciocolata neagra
- 200 g faina
- 90 g Rama cu unt ( mit Butter )
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- 100 g fulgi de migdale
- 1 plic cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 2-3 picaturi esenta de vanilie
Pentru pudrat:
Mod de preparare
Topim ciocolata la microunde si adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam.
Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat si faina , praful de copt, fulgii de migdale, esenta de vanilie si sarea . Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore ( eu l-am tinut o noapte ).
A doua zi aluatul este foarte tare. Folosindu-ne de o lingura, rupem bucati din aluat si formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.
Lasam sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si putem servi.
Pentru a le pastra mai mult timp fragede, se depoziteaza in recipient inchis ermetic ( de preferinta metalic ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|