Fursecuri cu fistic_Valerie

Postat de ralu_ca in Prajituri
12 Ian 2013 | 4863 vizualizari
Fursecuri cu fistic_Valerie

Ii multumesc pentru aceste fursecuri cu fistic ,din toata inima cumnatei mele, Vali! Te pup!

Ingrediente

Pentru Aluat:
  • 150 g unt
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana fistic tocat marunt
  • putina sare
Pentru Umplutura:
  • 1 1/4 cana zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 2 linguri fistic tocat marunt

Mod de preparare

Aluatul:

Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza in sfere de 1 - 1.5 cm si se tavalesc in fistic taiat in bucati mai mari ( este nevoie de aproximativ 1/2 cana fistic ). Sferele se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt, la o departare de 2.5 cm. Fiecare sfera se turteste cu fundul unui pahar inmuiat in zahar tos. Acestea sunt introduse la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Umplutura:

Se combina untul cu zaharul pudra, vanilie si lapte, incat sa iasa o crema care se poate intinde. La sfarsit se adauga lingurile cu fistic.
Dupa ce fursecurile au fost scoase din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi acestea se vor umple conform imaginilor atasate.

Va doresc Pofta buna!  Sunt delicioase!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fistic_Valerie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...

Citeste continuarea

Prajitura cu afine si bezea

Postat de timea

Prajitura cu afine si bezea

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 11:51
Imi plac
la 13.01.2013, 18:54

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking