Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate

Postat de RuxyRux in Dulciuri
13 Iun 2016 | 5135 vizualizari
Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate

Delicioase si mult mai sanatoase decat variantele din comert... va invit sa le probati!

Ingrediente

  • 200 gr unt( 82% grasime)
  • 200 gr faina( de preferat integrala)
  • 200 gr fulgi de ovaz( plus o cana pentru tavalit fursecurile)mie imi plac cei de la Liddl
  • 1 ou mare
  • 50 gr. unt de cocos( ulei de cocos solidificat)
  • 1 lingura de seminte de chia( Plafar)
  • 1 lingurita seminte de canepa( Plafar) optional
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui crude( miez)
  • miere (de prun), dupa gust (eu am pus 3 linguri)
  • vanilie de Bourbon
  • coaja razuita de la o portocala BIO
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • merisoare
  • goji( sau la alegere, puteti opta pentru stafide)
  • cateva bucatele de ciocolata neagra( optional, mi-am facut mie)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului).

Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia, semintele pe rand, cateva merisoare (o lingura), amestecam si omogenizam aluatul, care va ramane destul de lipicios.

Tapetam tava cuptorului cu hartia pergament si punem fulgi de ovaz intr-un vas largut.

Formam bilute si le tavalim prin fulgii de ovaz, apoi le asezam in tava, adaugam ce mai dorim( ciocolata, goji, etc...) si coacem fursecurile timp de 15 minute la 200 de grade.

Inainte sa le mutam din tava, le lasam sa se raceasca altfel se vor sfarama. Pentru a le muta pe platou ne folosim de o spatula.

Minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gris (fara oua)

Postat de deyutzky

Prajitura cu gris (fara oua)

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam...

Citeste continuarea

Desert cozonacul lui Sidy

Postat de mihaelar63

Desert cozonacul lui Sidy

 Drojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza  in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos . Stafidele se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2016, 19:38
Imi place mult aceasta bombinatie de incercat
la 13.06.2016, 19:45
imi plac
la 13.06.2016, 19:45
E bombastica...supercalifragilistica ) scumpa mea Adele...iti multumesc!
la 13.06.2016, 19:46
Dey frumos...si mie , multumesc iubito
la 13.06.2016, 19:50
bune bune

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking