Ingrediente
- 200 gr unt( 82% grasime)
- 200 gr faina( de preferat integrala)
- 200 gr fulgi de ovaz( plus o cana pentru tavalit fursecurile)mie imi plac cei de la Liddl
- 1 ou mare
- 50 gr. unt de cocos( ulei de cocos solidificat)
- 1 lingura de seminte de chia( Plafar)
- 1 lingurita seminte de canepa( Plafar) optional
- 1 lingura de seminte de floarea soarelui crude( miez)
- miere (de prun), dupa gust (eu am pus 3 linguri)
- vanilie de Bourbon
- coaja razuita de la o portocala BIO
- 1/4 lingurita praf de copt
- merisoare
- goji( sau la alegere, puteti opta pentru stafide)
- cateva bucatele de ciocolata neagra( optional, mi-am facut mie)
Mod de preparare
Din aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului).
Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia, semintele pe rand, cateva merisoare (o lingura), amestecam si omogenizam aluatul, care va ramane destul de lipicios.
Tapetam tava cuptorului cu hartia pergament si punem fulgi de ovaz intr-un vas largut.
Formam bilute si le tavalim prin fulgii de ovaz, apoi le asezam in tava, adaugam ce mai dorim( ciocolata, goji, etc...) si coacem fursecurile timp de 15 minute la 200 de grade.
Inainte sa le mutam din tava, le lasam sa se raceasca altfel se vor sfarama. Pentru a le muta pe platou ne folosim de o spatula.
Minunate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|