Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
26 Noi 2016 | 8708 vizualizari
Fursecuri cu gem de caise, de post

O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.

Ingrediente

  • 200 gr gem de caise
  • 80 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.
Le amestecam bine cu un tel.
Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.
Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.
Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Este posibil sa va trebuiasca mai putina faina sau mai multa, asta depinde de cat de gros este gemul.
Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.
Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.
Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.
Servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de nuci umplute, de post

Postat de ctlina

Reteta de nuci umplute, de post

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute, de post Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale. Se fac 20-24 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse....

Citeste continuarea

Banuti cu gem - de post

Postat de ana77

Banuti cu gem - de post

- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 19:45
Imi plac! Trebuie să le incerc si eu
la 26.11.2016, 19:52
bune bune
la 26.11.2016, 19:55
Bune fursecuri ai facut
la 26.11.2016, 19:55
Buna ideea cu dulceață!
la 26.11.2016, 19:57
Ador gemul de caise, deci fursecurile le-as adora si mai mult

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking