Ingrediente
- 150 gr. zahar pudra
- 2 oua
- 250 gr. margarina Rama mit Butter
- coaja rasa +zeama de la o lamaie
- 450 gr. faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de lamaie
- cca 100 gr. zahar pudra pentru glazurat fursecurile
Mod de preparare
Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa.
Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie.
La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite, daca mai e nevoie mai adaugati putina faina, astfel incat sa obtineti un aluat gras, care nu se lipeste de maini.
Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Rupem bucatele de aluate de marimea dorita, formam mingiute pe care le tecem prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 10 minute, pana isi schimba fursecurile culoarea in auriu.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|