Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

Postat de deyutzky in Dulciuri
20 Noi 2016 | 18844 vizualizari
Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

Le aveam pe lista de mult timp si acum le-a venit randul, noroc cu Bucatarasul nostru drag ca ne mai da teme pentru acasa :)))). Nu vreau sa va zic prea multe despre ele, doar ca sunt parfumate, foarte foaaarte fragede si absolut delicioase! Va provoc sa le testati! :D  Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila. 

Ingrediente

  • Pentru 30 de fursecuri:
  • 100 gr unt moale, lasat la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de lamaie(optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox. 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.

Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata. 

Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute. 

Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor. 

Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.

Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor. 

Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

Sper sa le incercati macar o data...cu siguranta le veti repeta dupa. :))) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

Mixam untul moale cu 100 g zahar pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam  coaja de lamaie si zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu lamaie

Se mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile. Când compoziția este omogenă, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2016, 20:17
Nu lipsesc ca imi plac prea mult, ca au lamaie!
la 20.11.2016, 20:19
va trebui sa le fac si eu
la 20.11.2016, 20:22
la 20.11.2016, 20:25
Delicioase! Mie imi place si tabilita din poza!
la 20.11.2016, 20:31
Camy am primit-o cadou de la sora mea! Si mie-mi place mult!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking