Fursecuri cu lavanda

Postat de vio_dreams in Dulciuri
17 Sep 2014 | 2999 vizualizari
Fursecuri cu lavanda

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita lavanda culinara

Mod de preparare

Untul moale il batem cu zaharul pana devine cremos.

Adaugam oul si mixam.

Incorporam faina si praful de copt.

Punem aluatul in folie si dam la rece pentru circa 30 minute.  Punem aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si il framantam usor pana obtinem o bila de aluat compacta, de consistenta plastelinei.

Intindem o foaie nu foarte groasa si cu ajutorul unei forme decupam fursecurile.

Le asezam in tava.

Preincalzim cuptorul apoi punem fursecurile la copt 10-15 minute. Fursecurile se rumenesc foarte putin pe fund.

Fursecurile vor fi usor crocante la exterior dupa coacere, dar dupa 24 ore devin moi si fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu ciocolata in doua culori

Postat de vio_dreams

Tarta cu ciocolata in doua culori

Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat...

Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 12:46
la 17.09.2014, 12:55
la 17.09.2014, 13:05
interesant
la 17.09.2014, 13:59
cred ca sunt delicioase
la 17.09.2014, 14:54

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking