Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
24 Noi 2016 | 4540 vizualizari
Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

Ingrediente

  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile

Mod de preparare

Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.
Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.
Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).

Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.
Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.
Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.
Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Postat de CameliaComan

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam...

Citeste continuarea

Fursecuri spritate cu portocale

Postat de andaoana

Fursecuri spritate cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 10:44
ce faine sunt
la 24.11.2016, 10:45
Mmm, cred ca sunt tare gustoase!
la 24.11.2016, 10:46
Foarte bune, combinaţie super, ness şi nucă...aş gusta şi eu una.
la 24.11.2016, 10:58
bune bune
la 24.11.2016, 11:01
Yumyyy ce bune trebuie sa fie! Arata grozav!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking