Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o paleta.
Am încorporat apoi,la fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia într-o tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca în cuptor.
Pentru sirop am fiert toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o cu crema Choco nussa.
Am pus-o la frigider pâna ce am asamblat prajitura.
Când blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de 10 cm,pe care le-am suprapus.
Am însiropat foarte bine cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi am pus si pe exterior crema de ciocolata.
Am mixat smântâna,am adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.
Eu am adaugat si un plic întaritor pentru frisca.
Am pus frisca deasupra prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din altele am scobit miezul.
Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.
S-aveţi poftă !!!