Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
19 Noi 2016 | 2864 vizualizari
Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Va las o reteta de fursecuri delicioase, aromate si care de ce stau, de ce se fac mai fragede, mai bune...Mmmm, am pus si un cappucino langa si am savurat cateva bucati. Daca doriti sa le serviti simple, fara crema, atunci mai puneti zahar pentru ca nu sunt prea dulci.

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri pline nuca de cocos
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri pline cu smantana grasa si mai groasa
  • coaja rasa de portocala
  • bombonele decor

Mod de preparare

Fursecurile:
Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema.
Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam.
Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam.
Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala.
Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi framantam cu mainile.
Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie alimentara si il dam 20 de minute la frigider.
Presaram putina faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtire.
Decupam fursecuri cu o forma, le asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

La jumatate din fursecurile din tava, le facem o gaura pe mijloc, ajutandu-ne de un capacel.
Strangem aluatul dintre fursecuri, iar intindem o foaie subtire, iar decupam fursecuri.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.

Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol de inox.
O topim pe baie de aburi, apoi o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.
Mixam putin smantana pana devine crema, punem cate putina ciocolata racorita si amestecam usor cu o spatula. La final adaugam coaja rasa de portocala
Dam crema la frigider 20-30 de minute.
Scoatem crema dupa acest timp, lipim fursecurile.
Luam un fursec intreg, il ungem cu crema, deasupra punem un fursec decupat. La fel procedam cu toate.
In mijloc, unde se vede crema, presaram bombonele decorative.
Le acoperim cu folie si le pastram la rece. Mi-au iesit 34 de bucati.
Servim ori de cate ori dorim, pana le terminam 😉.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă reÈ›etă de Paste cu sos Gorgonzola È™i muÈ™chi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mucenici moldovenesti - de post

Postat de mirela0911

Mucenici moldovenesti - de post

Din aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti. Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina...

Citeste continuarea

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2016, 21:51
Yamiii...deliciosi!
la 19.11.2016, 21:58
Mmm, cred ca sunt super delicioase!
la 19.11.2016, 22:14
bune bune
la 19.11.2016, 22:46
suuuper!
la 19.11.2016, 22:51
ce bunatate

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking