Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
19 Noi 2016 | 2859 vizualizari
Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Va las o reteta de fursecuri delicioase, aromate si care de ce stau, de ce se fac mai fragede, mai bune...Mmmm, am pus si un cappucino langa si am savurat cateva bucati. Daca doriti sa le serviti simple, fara crema, atunci mai puneti zahar pentru ca nu sunt prea dulci.

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri pline nuca de cocos
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri pline cu smantana grasa si mai groasa
  • coaja rasa de portocala
  • bombonele decor

Mod de preparare

Fursecurile:
Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema.
Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam.
Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam.
Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala.
Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi framantam cu mainile.
Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie alimentara si il dam 20 de minute la frigider.
Presaram putina faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtire.
Decupam fursecuri cu o forma, le asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

La jumatate din fursecurile din tava, le facem o gaura pe mijloc, ajutandu-ne de un capacel.
Strangem aluatul dintre fursecuri, iar intindem o foaie subtire, iar decupam fursecuri.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.

Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol de inox.
O topim pe baie de aburi, apoi o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.
Mixam putin smantana pana devine crema, punem cate putina ciocolata racorita si amestecam usor cu o spatula. La final adaugam coaja rasa de portocala
Dam crema la frigider 20-30 de minute.
Scoatem crema dupa acest timp, lipim fursecurile.
Luam un fursec intreg, il ungem cu crema, deasupra punem un fursec decupat. La fel procedam cu toate.
In mijloc, unde se vede crema, presaram bombonele decorative.
Le acoperim cu folie si le pastram la rece. Mi-au iesit 34 de bucati.
Servim ori de cate ori dorim, pana le terminam 😉.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cookie doughnut / Fursecuri gogosi

Postat de timea

Cookie doughnut / Fursecuri gogosi

Intr-un bol mixam cu un tel vertical, oul impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Spre final framantam cu...

Citeste continuarea

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Postat de privatelaura

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2016, 21:51
Yamiii...deliciosi!
la 19.11.2016, 21:58
Mmm, cred ca sunt super delicioase!
la 19.11.2016, 22:14
bune bune
la 19.11.2016, 22:46
suuuper!
la 19.11.2016, 22:51
ce bunatate

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking