Ingrediente
- 200 gr unt grăsime 65 %
- 100 gr zahăr pudră
- 1 ou de găină
- 20 gr pudră de cacao
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare de mare
- 400 gr făină albă de grâu
- cca. 300 gr miez de nuci puțin prăjite și măcinate
- Pentru umplutură:
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 1/2 linguriță esență de vanilie Madagascar
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.
Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.
Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare ;) vezi foto ;)
Fursecurile se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute, la 180 grade, până devin aurii la bază ;)
Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie.
După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la racit cca. 60 de min. și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|