Fursecuri cu nuci si merisoare

Postat de margo in Prajituri
7 Dec 2014 | 3063 vizualizari
Fursecuri cu nuci si merisoare

Minunate aceste fursecuri.Dulci,pufoase,aromate.De cand Gina Bradea a deschis cutia misterelor,mi-a fugit gandul la aceste fursecuri.L-am asteptat pe Mos Nicolae cu aceste minunate fursecuri care s-au topit cat ai zice peste. A fost cea mai frumoasa provocare,Cutia misterelor de luna aceasta.De cand am vazut ingredientele am stiut ce voi face,Gina fiind foarte inspirata cand a propus ca ingrediente: nuci,vin rosu,portocale,mere,miere de albine sau zahar,faina,anason,unt,oua,iar ingredientul vedeta este scortisoara.Iata ce a iesit:

Ingrediente

  • 200 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 400 gr faina,
  • 1 lingurita scortisoara pudra,
  • 1 lingurita nucsoara pudra,
  • 1 lingurita anason pisat,
  • 1lingurita turmeric,
  • 50 gr amestec nuci,merisoare,seminte de pin (se pot folosi si migdale,fistic,stafide),
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si seminte de pin.Se mixeaza totul bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in compozitie.Se amesteca cu o lingura apoi se framanta pana rezulta un aluat legat,potrivit de tare.Se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 min.

Dupa cele 30 min.se scoate aluatul si se intinde in foaie de 0,5 cm.Cu o forma sau cu un pahar se taie rondele sau ce forma doriti.Se pun in tava si se dau la cuptor.Sunt gata cand sunt frumos crescute si usor rumenite.

Se scot  Se pot servi ca atare sau unse deasupra cu miere si presarate cu miez de nuca macinat ,amestecat cu scortisoara.din tava si se lasa sa se raceasca inainte de a le servi.

                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

Postat de Toamna07

Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele. Framantam amestecul cu...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuci si gem de merisoare

Postat de Bunica

Fursecuri cu nuci si gem de merisoare

Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute). Adauga galbenusul  mixeaza in continuare pana la incorporare. Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 01:43
bune
la 07.12.2014, 07:13
Am sosit!
la 07.12.2014, 07:26
Bune!
la 07.12.2014, 08:02
la 07.12.2014, 11:50
buneeeeeeeeeeeee

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking