Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

Postat de Toamna07 in Prajituri
20 Ian 2014 | 4484 vizualizari
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

Acesti biscuiti sunt cu desavarsire minunati!:) Se pot pregati din timp ! Bine infasurati,acesti cilindri de aluat fraged,aromat si bogat vor tine foarte bine la congelator pana la 3 luni,asta insemnand ca poti avea biscuiti proaspeti,fara sa faci un efort deosebit ,oricand ai pofta sau musafiri.Doar se dezgheata aluatul peste noapte in frigider,apoi il tai felii si il coci. Se prepara in doar 30 de minute si se obtin 22 de biscuiti !

Ingrediente

  • 180 g unt moale (eu i-am facut si cu margarina Rama si au fost la fel de fragezi)
  • 90 g de zahar
  • 80 g nuci taiate grosier sau fistic
  • 80 g merisoare uscate
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie (1 fiola)

Mod de preparare

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele.

Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm. Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara,apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .

Se lasa sa se raceasca in tava. Sunt foarte fragezi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

Postat de Oana

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale. Mixeaza separat albusurile cu un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Postat de Oana

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 18:32
Ce bine arată! Bine, nu-i de mine (de făcut adică) La mâncat n-aş zice nu, că acolo am alt curaj
la 20.01.2014, 18:44
Buni trebuie sa fie!Cu cat stau mai mult in congelator,cu atat sunt mai fragezi
la 20.01.2014, 18:52
la 20.01.2014, 18:54
super !
la 20.01.2014, 18:59
ce buni sunt! mi-ai facut pofta!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking