Biscuiti cu unt

Postat de Lia1 in Prajituri
29 Noi 2013 | 14524 vizualizari
Biscuiti cu unt

Sarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa avem o varianta de rezerva pentru cazul in care nu ne reuseste vreun preparat sau apar musafiri mai multi decat ne-am fi asteptat. Acesti biscuiti cu unt ii prezint in doua variante, o aceeasi reteta cu si fara nuca sau migdale (alune de padure, fructe confiate …). Cei albi sunt cu faina alba, cei aramii cu faina 650 si migdale macinate. Ambii la fel de fragezi, sfaramiciosi, iar sarea musai de pus grunjoasa ci nu fina pentru ca acesta este specificul biscuitilor cu unt. Cununita de zahar tos de pe margine este optionala dar, pentru Craciun, vor arata mai ca de sarbatoare, amintind de zapada. Reteta am selectat-o de pe blogul Marthei Stewart. Mai devreme sau mai tarziu as fi incercat cu siguranta sa prepar ceva si de acolo… Cum aveam in plan sa gatesc si niste biscuiti, cu prioritate am ales pe cei cu unt.

Ingrediente

  • unt nesarat – 227 g (la temperatura camerei)
  • zahar farin -94g (nu se cere din cel cu amidon)
  • sare grunjoasa-1 + 1/2 lingurita rasa
  • 157g – nuci macinate, migdale, alune de padure (macinate) fructe confiate
  • faina – 292g
  • zahar tos – 80g (pentru decorare)

Mod de preparare

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.

2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.

3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.

4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.

5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.

6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.

7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).

8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.

9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro-aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera pe fund si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.

10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2013, 20:18
Faină treabă, Lia! Uite, făină de migdale n-am văzut pe undeva. Desigur, eu mă uit mai mult după flexuri şi bormaşini
Sunt minunaţi biscuiţii!
la 29.11.2013, 20:19
super ideea si tare-s frumusei asa, marmorati cu zahar
la 29.11.2013, 20:19
Parinte, si eu tot dupa alea ma uit mai mult ))
Eu de 8 martie mi-am luat flex ) bormasina-mi luasem de Craciunul trecut )
la 29.11.2013, 20:22
Ce frumosi sunt,ca de buni nu mai zic..
la 29.11.2013, 20:25
Ina, bănuiesc, că la ce am auzit eu în telefon acum 5 zile, mă aştept la orice. ))

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking