1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.
2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.
3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.
4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.
5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.
6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.
7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).
8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.
9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro-aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera pe fund si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.
10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.
Sa va fie de folos!