Biscuiti cu unt

Postat de Lia1 in Prajituri
29 Noi 2013 | 14592 vizualizari
Biscuiti cu unt

Sarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa avem o varianta de rezerva pentru cazul in care nu ne reuseste vreun preparat sau apar musafiri mai multi decat ne-am fi asteptat. Acesti biscuiti cu unt ii prezint in doua variante, o aceeasi reteta cu si fara nuca sau migdale (alune de padure, fructe confiate …). Cei albi sunt cu faina alba, cei aramii cu faina 650 si migdale macinate. Ambii la fel de fragezi, sfaramiciosi, iar sarea musai de pus grunjoasa ci nu fina pentru ca acesta este specificul biscuitilor cu unt. Cununita de zahar tos de pe margine este optionala dar, pentru Craciun, vor arata mai ca de sarbatoare, amintind de zapada. Reteta am selectat-o de pe blogul Marthei Stewart. Mai devreme sau mai tarziu as fi incercat cu siguranta sa prepar ceva si de acolo… Cum aveam in plan sa gatesc si niste biscuiti, cu prioritate am ales pe cei cu unt.

Ingrediente

  • unt nesarat – 227 g (la temperatura camerei)
  • zahar farin -94g (nu se cere din cel cu amidon)
  • sare grunjoasa-1 + 1/2 lingurita rasa
  • 157g – nuci macinate, migdale, alune de padure (macinate) fructe confiate
  • faina – 292g
  • zahar tos – 80g (pentru decorare)

Mod de preparare

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.

2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.

3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.

4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.

5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.

6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.

7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).

8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.

9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro-aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera pe fund si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.

10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2013, 20:18
Faină treabă, Lia! Uite, făină de migdale n-am văzut pe undeva. Desigur, eu mă uit mai mult după flexuri şi bormaşini
Sunt minunaţi biscuiţii!
la 29.11.2013, 20:19
super ideea si tare-s frumusei asa, marmorati cu zahar
la 29.11.2013, 20:19
Parinte, si eu tot dupa alea ma uit mai mult ))
Eu de 8 martie mi-am luat flex ) bormasina-mi luasem de Craciunul trecut )
la 29.11.2013, 20:22
Ce frumosi sunt,ca de buni nu mai zic..
la 29.11.2013, 20:25
Ina, bănuiesc, că la ce am auzit eu în telefon acum 5 zile, mă aştept la orice. ))

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking