Fursecuri cu peltea de struguri

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
15 Noi 2016 | 3577 vizualizari
Fursecuri cu peltea de struguri

Ce problema am eu cu fursecurile? Ei bine, nu-mi place ca trebuie sa bag mai multe tavi in cuptor, pe rand, dar pentru aceasta reteta (pentru care m-am inspirat de aici) am injumatatit ingredientele, astfel ca au incaput intr-o singura tava (cu toate ca au fost cam inghesuite). Fursecurile mele nu au iesit atat de perfecte cum i-au iesit celei de la care m-am inspirat, dar ma gandesc ca o cauza ar putea fi faptul ca am folosit unt cu mai putina grasime decat era mentionat in reteta. Dar, daca le faceti, sfatul meu este sa lasati spatiu mai mare intre ele pentru ca se topesc un pic dupa ce bagati tava la cuptor. Au iesit 11 fursecuri cu peltea de struguri (voi puteti sa le umpleti cu ce vreti).

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un ou
  • un praf de sare
  • 130 g faina
  • 2 g bicarbonat de sodiu
  • 5-6 lingurite de peltea de struguri

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de sodiu. La inceput se amesteca incet, dupa care se mixeaza timp de un minut. Se pune aluatul intr-un posh cu varf stelat si se formeaza fursecurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu peltea de struguri (sau alt gem sau dulceata) si se lipesc cate doua. Se pot pudra cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Postat de vio_dreams

Desert la pahar cu cus-cus si gutui

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert spuma de capsuni din 3 ingrediente

Postat de Meea

Desert spuma de capsuni din 3 ingrediente

       Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2016, 21:22
Ce sa zic, delicioase fursecuri!
la 15.11.2016, 21:23
arata bine
la 15.11.2016, 21:24
Multumesc, fete dragi!
la 15.11.2016, 21:25
Sigur sunt fursecuri?)
la 15.11.2016, 21:25
Delicioase

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking