Ingrediente
- 2 kg boabe de struguri;
- circa 1,5 l apa;
- 2 kg zahar.
Mod de preparare
Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).
Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama, ca atare se adauga 2 kg de zahar (deci, raportul zeama:zahar este de 1:1). Aceasta compozitie se mai fierbe 30-40 de minute daca doriti sa faceti peltea. Daca doriti sa faceti sirop il fierbeti foarte putin, doar cat sa se topeasca zaharul. Oricat de lichid vi s-ar parea, se va solidifica (eu am vrut sa fac sirop, dar dupa ce l-am pus in sticlute/borcane s-a inchegat).
Pelteaua se pune fierbinete in borcane (au ramas tot in jur de 2 l), dupa care acestea se lasa sa se raceasca 1-2 zile acoperite in paturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|