Ingrediente
- 200 g margarina rama
- 150 g zahar
- o vanilie
- jumatate praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- o lingurita rasa de scortisoara
- 1 ou
- 4 linguri de iaurt
- 3 linguri suc de sfecla rosie
- faina cat cuprinde, cam 350 g
Mod de preparare
Margarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, scortisoara si sucul de sfecla, pt a-i da o tenta rosiatica. Vroiam sa fie si mai rosii, dar mi-a fost teama de gust...poate era mai bine daca luam colorant alimentar.... Se framanta aluatul pana devine elastic si comapct, se infoliaza si se da la rece.
Se scoate pe planseta infainata bine si se intinde o foaie de jumatate de cm, se taie diverse forme si se coc cam 15 minute, la 170-180 grade.
Se pot glazura sau lasa asa simple...eu asa le-am lasat ....din lipsa de timp....:D
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|