Ingrediente
- Ingrediente Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
- 150 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar tos
- 1 ou
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g stafide
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Un praf de sare
Mod de preparare
Cum se prepara Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
Pregatirea stafidelor: Inainte de a incepe, poti hidrata stafidele timp de 10 minute in apa calda sau rom pentru a le face mai suculente. Apoi scurge-le bine.
Amestecarea untului si zaharului: Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.
Adaugarea oului si vaniliei: Incorporeaza oul si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, mixand bine.
Ingrediente uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga treptat acest amestec in compozitia umeda, amestecand pana obtii un aluat omogen.
Incorporarea stafidelor: La final, adauga stafidele in aluat si amesteca usor cu o spatula pentru a le distribui uniform.
Formarea fursecurilor: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formeaza mici bile de aluat pe tava, lasand spatiu intre ele, deoarece fursecurile se vor intinde la copt.
Coacerea: Coace fursecurile timp de 12-15 minute, pana cand devin aurii pe margini, dar inca moi in centru. Lasa-le sa se raceasca pe o grila inainte de a le servi.
Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si non plus ultra
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|