Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

Postat de bucatarasa in Dulciuri
23 Sep 2024 | 295 vizualizari
Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

 Prepara acasa delicioase fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior. O reteta simpla si rapida, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum poti face aceste fursecuri pline de aroma, ideale langa o ceasca de ceai sau cafea!

Ingrediente

  • Ingrediente Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Cum se prepara Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

Pregatirea stafidelor: Inainte de a incepe, poti hidrata stafidele timp de 10 minute in apa calda sau rom pentru a le face mai suculente. Apoi scurge-le bine.

Amestecarea untului si zaharului: Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.

Adaugarea oului si vaniliei: Incorporeaza oul si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, mixand bine.

Ingrediente uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga treptat acest amestec in compozitia umeda, amestecand pana obtii un aluat omogen.

Incorporarea stafidelor: La final, adauga stafidele in aluat si amesteca usor cu o spatula pentru a le distribui uniform.

Formarea fursecurilor: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formeaza mici bile de aluat pe tava, lasand spatiu intre ele, deoarece fursecurile se vor intinde la copt.

Coacerea: Coace fursecurile timp de 12-15 minute, pana cand devin aurii pe margini, dar inca moi in centru. Lasa-le sa se raceasca pe o grila inainte de a le servi.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si non plus ultra

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Postat de TAB1TA

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina...

Citeste continuarea

Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni

Postat de andaoana

Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni

Intr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata. Punem la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2024, 20:01
Mmmm, as savura cateva!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking