Fursecuri cu untura si dulceata

Postat de Mariuka in Prajituri
7 Noi 2011 | 10169 vizualizari
Fursecuri cu untura si dulceata

E o reteta luata de pe net , dar eu am mai facut niste mici modificari. (Am adaugat borsul si dulceata)

Ingrediente

  • 5 linguri untura;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • miezul de la 5-6 nuci;
  • faina cat cuprinde;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • dulceata de visine si gem de mere; 
  • 100 ml bors de putina sau zeama de lamaie.

Mod de preparare

Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.

Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. 

Se lasa putin aluatul sa se odihneasca dupa care se intind foi si se taie forme de diferite marimi. Pe aceste forme se pune cate putina dulceata si se aseaza in tava.(Eu am facut si cu dulceata si cu gem de mere) Se dau la cuptor pana se rumenesc marginile fursecurilor. 

Se iau din tava cand sunt calde pentru ca daca se lasa sa se raceasca se lipesc de tava din cauza dulcetei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura englezeasca

Postat de privatelaura

Prajitura englezeasca

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit. Pornim cuptorul. Curmalele le curatam de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2011, 15:25
iau si eu putin ca am o cana cu ceai
la 07.11.2011, 16:28
iau si eu
la 07.11.2011, 16:44
bune bune
la 07.11.2011, 17:47
ce bune sunt...
la 07.11.2011, 20:17
foarte bune!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking