Fursecuri cu zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
23 Aug 2013 | 3787 vizualizari
Fursecuri cu zmeura

1.Ma mancau degetele sa -mi incerc noile achizitii in materie de forme 2.Pentru ca am aruncat in bagaje si-un plic de garant de la Dr.Oetker,sa fie acolo ca nu strica,trebuia sa-l folosesc 3.Pentru ca am adunat zmeura,norvegienii astia au pe la toate colturile zmeura,am facut si-un gem pe repede-nainte care mergea de minune cu un fursec 4.Asta-i ultimul punct,e ala critic ca nu au iesit uniforme fursecurile,dar am motiv,n-am avut sucitor sa intind coca,am folosit o sticla de plastic,deci sper sa fiu iertata.....

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g smantana groasa
  • 130 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • cca 1 kg faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • gem de zmeura
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va simti la mana cand framantam daca mai e nevoie de faina, formam un aluat elastic care nu se mai prinde de mana cand il framantam. Lasam la odihnit cca 15 min, apoi intindem foaie subtire ( la mine a iesit mai groasa din lipsa de scula adecvata) si taiem cu formele din dotare, o forma plina una cu gaura. Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si dam la cuptor cca 15-20 min. Repetem operatinea pana terminam de copt toate fursecurile. La final am copt si partile cele mici ca erau tare simpatice. Umplem fursecurile cu gem de zmeura, lipind un fursec plin si unul cu gaura. Le pudram cu zahar sau nu, dupa preferinte si se servesc cu pofta....sau fara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Postat de lucy2002

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2013, 08:39
cu sau fara sucitor, cred ca au fost tare bune, aromate
la 23.08.2013, 08:43
la 23.08.2013, 08:46
ce imagine frumoasa de prezentare si ce bun
la 23.08.2013, 08:47
Numai bune langa cafeluta care o savurez
la 23.08.2013, 08:57
super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking