Ingrediente
- 250g faina
- 1 ou
- 70 g unt
- 130 g zahar
- 70 ml. lapte
- 1 lingurita amoniac
- 2 pliculete vanilie
- 1 varf lingurita sare
Mod de preparare
Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron. Am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, am adaugat si oul,am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele, apoi a urmat faina amestecata cu amoniacul si sarea, am obtinut un aluat destul de moale pe care l-am lasat la frigider vreo 2 ore, a rezultat un aluat usor lipicios, dar la modelat m-am ajutat un pic de faina. Din aluatul asta am format bilute cam de marimea unei nuci si le-am pus in tava de copt cu ceva distanta intre ele,le-am lasat la copt 20 de minute, avand grija sa nu prinda culoare bruna pe margini sau pe suprafata lor. Dupa ce s-au racit complet, le-am trecut usor prin sirop Grenadine, apoi le-am trecut imediat prin amestecul de zahar si zahar vanilat (un pliculet de zahar si 6 linguri de zahar simplu). Le-am lasat un pic sa se usuce, apoi le-am servit
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de catifea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|