Fursecuri cu martipan

Postat de Oana in Prajituri
8 Dec 2012 | 8624 vizualizari
Fursecuri cu martipan

In asteptarea lui Mos Craciun.... Multumim Dr Oetker pentru produsele oferite! Va puteti inscrie si voi in campania promotionala "Iarna asta, Mosul sta mai mult", intre 15.10 si 31.01.2013 puteti participa la concursul oferit de Dr.Oetker chiar aici http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g martipan Dr.Oetker
  • 50 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • o lingurita esenta de migdale Dr.Oetker
  • 1 ou
  • 100g migdale feliate
  • 200 g faina
  • Glazura:
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • Decor:
  • o cutie de cirese glasate
  • creioane cu glazura pt. ornat Dr.Oetker
  • ornamente colorate si bilute sidefate Dr.Oetker

Mod de preparare

Se framanta untul cu martipanul, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de migdale, oul si migdalele feliate. Se cerne apoi faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in doua parti egale si se infasoara in  folie de plastic. Se lasa 2 ore la frigider. Se incinge cuptorul si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.

Se intinde aluatul si se decupeaza in forme de fursecuri specifice de Craciun si se coc 10-15 min la foc foarte mic. Se prepara apoi glazura si se ung fursecurile. Se decoreaza apoi cu creioanele cu glazura colorata. 

In ultima poza sunt fursecurile decorate de copii, tare mult ne-am distrat azi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

Postat de danakarin

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece....

Citeste continuarea

Biscuiti cu levantica

Postat de ANNA_46

Biscuiti cu levantica

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2012, 21:33
ce delicatese ai pregatit!
la 08.12.2012, 21:36
haioase
la 08.12.2012, 21:36
ce draguti sunt
la 08.12.2012, 21:36
ce dragute
la 08.12.2012, 21:40
faine!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking