Ingrediente
- 200 g unt
- 150 g martipan Dr.Oetker
- 50 g zahar brun
- 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
- o lingurita esenta de migdale Dr.Oetker
- 1 ou
- 100g migdale feliate
- 200 g faina
- Glazura:
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 g zahar pudra
- Decor:
- o cutie de cirese glasate
- creioane cu glazura pt. ornat Dr.Oetker
- ornamente colorate si bilute sidefate Dr.Oetker
Mod de preparare
Se framanta untul cu martipanul, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de migdale, oul si migdalele feliate. Se cerne apoi faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in doua parti egale si se infasoara in folie de plastic. Se lasa 2 ore la frigider. Se incinge cuptorul si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
Se intinde aluatul si se decupeaza in forme de fursecuri specifice de Craciun si se coc 10-15 min la foc foarte mic. Se prepara apoi glazura si se ung fursecurile. Se decoreaza apoi cu creioanele cu glazura colorata.
In ultima poza sunt fursecurile decorate de copii, tare mult ne-am distrat azi :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|