Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 120g unt moale
- 120g zahar pudra
- 5-6 linguri de lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingurita bicarbonat+ otet
- faina cat cuprinde ( aprox. 300g)
- ornamente
Mod de preparare
Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute.
Scoti de la frigider si il imparti in vreo 3 parti. Iei o parte si o intinzi bine, apoi decupezi cu formele. Le asezi in tava si pui ornamente pe fiecare fursec, apasandu-le sa intre putin in aluat.
Dai la cuptor pentru vreo 15-20 minute la 190 grade. Ies cam trei tavi din tot aluatul.
Dupa ce s-au racit complet le puteti pudra cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|