Fursecuri dulci sarate

Postat de GeorgianaGrigorescu in Dulciuri
17 Noi 2016 | 3301 vizualizari
Fursecuri dulci sarate

Imi place mult combinatia dulce sarat. As rontai toata ziua caju, alune, fistic dulci sarate. Azi le-am adaugat in fursecuri.

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte dulce
  • un praf de sare
  • 170 g faina
  • 70 g caju si alune maruntite
  • caramel + caju si alune maruntite

Mod de preparare

Frecam untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam galbenusul, laptele, apoi caju si alunele maruntite si la final faina.

Introducem la rece pentru cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce scoatem compozitia de la  rece, formam bilute pe care le asezam in tava cu hartie de copt. Daca este nevoie, mai adaugam putina faina. Apasam fiecare biluta cu degetul pentru a forma o adancitura deasupra.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 8-10 minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor presam din nou fiecare fursec pentru a reforma adancitura.

Pentru caramel, am topit cateva caramele cu lapte (8-10), impreuna cu cateva linguri de lapte (2-3). Am adaugat putina sare si alune si caju maruntite. Am pus din acest caramel in adancitura fiecarui fursec.

Se servesc dupa ce se intareste caramelul ( daca aveti rabdare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri dulci sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert rulouri cu nuca

Postat de rocsi_1612

Desert rulouri cu nuca

Aluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja...

Citeste continuarea

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Postat de simona72

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 20:21
la 17.11.2016, 20:29
Nu zici rau cu saraturile astea dulci....)
la 17.11.2016, 20:29
la 17.11.2016, 20:54
la 17.11.2016, 21:01
Mmmm, sa ma infing si eu putin in ele!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking