Fursecuri duo cu aroma de portocala

Postat de rhapsody in Dulciuri
23 Dec 2014 | 3593 vizualizari
Fursecuri duo cu aroma de portocala

M-a innebunit fii-miu cu fursecurile pentru Mos. M-a prins cand vizionam retetele pe Bucataras si s-a lipit de reteta Gabitei, careia ii multumesc. Atat mi-a fost! Degeaba i-am explicat eu ca le facem in alta zi ca n-am avut incotro. El a vrut aseara "pajitula cocanta in doua culoi", :)) si-a suflecat manecile si s-a bagat in aluat zicand ca el e "Mastelchef". :))

Ingrediente

  • 350 g faina de grau
  • 100 g ulei de palmier/rama mit butter/unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare
  • 3 lgt cu varf pudra de portocale
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 50 g apa rece
  • 1/8 lgt sare
  • 30 g cacao

Mod de preparare

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.

2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena. Apoi fiecare bucata (atat de aluat alb cat si de aluat negru) o imparti in doua.

3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de  portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza  aluatul  ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.

4. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Gomboti ( galuste cu prune )

Postat de Ina

Gomboti ( galuste cu prune )

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...

Citeste continuarea

Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

Postat de diaconta

Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema. Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 20:43
la 23.12.2014, 20:51
yammiiiii!
la 23.12.2014, 20:58
Ce faine sunt!
la 23.12.2014, 21:21
Mmmm, ce imi plac
la 23.12.2014, 22:13

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking