Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Postat de privatelaura in Dulciuri
14 Aug 2015 | 7005 vizualizari
Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Ingrediente

  • - 150 g unt de casa
  • - 250 g faina
  • - 1 praf sare
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 2 linguri lapte dulce
  • - 1 ou
  • - 1 lg rom
  • - 100 g nuca tocata grosier
  • - 170 g zahar brut + 30 gr zahar cu melasa
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 1 lingura mare cu mascarpone
  • - 2 linguri cacao pt glazura
  • - 1 lg.ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.

Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipcios, maleabil. Il dam la rece, in frigider, timp in care pregatim caramelul.

Intr-un vas, preferabil mai gros, punem zaharul brut si pe cel cu melasa. Nu amestecam, lasam sa se topeasca. Abia cand se lichefiaza, putem amesteca usor, Atentie, lasam focul mic pentru a nu arde zaharul prea mult. Dupa ce s-a topit, adaugam untul si laptele si amestecam pana se incorporeaza si devine omogen. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam o lingura plina cu mascarpone si omogenizam. Dam la rece.

Tocam nuca grosier, presaram un praf de sare si o punem in cuptor la copt. O lasam un minut, oricum se va coace cand punem fursecurile.

Scoatem aluatul din frigider. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cate o portie din aluat, formam o biluta si o presam cat sa ii facem un locas. Acolo se vor umple cu caramel. Dupa ce am format toate fursecurile, le dam prin albus, apoi prin nuca tocata si le asezam in tava. Eu am facut si cativa biscuiti. Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu caramel.  Oprim 2-3 linguri de caramel, adaugam cacao, 1 lingura ulei si amestecam pe foc cateva minute, cat sa se lege o glazura. Lasam un pic sa se raceasca, apoi glazuram fursecurile umplute. Nuca prajita, cacaoa si caramelul fac din aceste fursecuri niste nebunii, pur si simplu niste nebunii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosele cu nutella

Postat de RuxyRux

Gogosele cu nutella

Se amesteca branza de vaci cu laptele condesat, se adauga ouale, sarea, vanilia, coaja de lamaie, amidonul, faina , praful de copt stins cu zeama de lamaie si se omogenizeaza bine compozitia cu un...

Citeste continuarea

Desert fursecuri dalmatiene

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri dalmatiene

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 14.08.2015, 15:30
Dau dai și tu fursecuri?
la 14.08.2015, 15:31
Of, of! Le-as manca pe toate!
la 14.08.2015, 15:36
ce enervanta esti )
la 14.08.2015, 16:04
Daaa, chiar enervanta )
la 14.08.2015, 16:14
Foarte enervanta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking