Tarta cu mere si dulce de leche

Postat de timea in Dulciuri
10 Noi 2015 | 3195 vizualizari
Tarta cu mere si dulce de leche

V-am adus din nou o reteta buna de toamna, dar nu numai, pentru ca merele sunt fructele ce le gasim in oricare alt anotimp. Doar ca eu am folosit mere culese din gradina parintilor si astea le gasesc doar toamna :) . Am adaugat si un toping de dulce de leche cu pesmet pentru a incerca ceva nou si pentru ca imi place ce a iesit va recomand si voua.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2.5 linguri indulcitor Green Sugar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 3 mere mari
  • Toping:
  • 6 linguri dulce de leche (lapte condesnat dulce - Pilos de la Lidl am folosit eu)
  • 6 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula.

Ungem o tava de aprox 24 de cm cu unt si turnam aluatul in tava.

Merele spalate si curatate le taiem felii groase si le asezam de jur imprejur peste aluat.

Intr-un bol amestecam laptele dulce condensat cu pesmetul si cu o lingura il punem peste mere. ( putem adauga si scortisoara peste mere)

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce se raceste putin, scoatem tarta pe un platou, feliem si servim. Crusta de deasupra e crocanta daca o servim imediat, dupa cateva ore sau a doua zi se inmoaie dar este la fel de placuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....

Citeste continuarea

Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

Postat de comanligia

Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

Biscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 20:27
Cu merele pricep, dar cu leche-ul mă bagi în ceaţă. Bine că forma finală arată a ce-mi place mie, aşa cum bănuiesc că şi gustul e unul care mi-ar plăcea. Să avem poftă, zic.
la 10.11.2015, 20:27
Cred ca-i delicioasa crusta aia
la 10.11.2015, 20:27
yamii buna tare tarta ta
la 10.11.2015, 20:29
Uite ca a aparut zi Zana tartelor.......vorba lu`Padre si eu sunt in ceata cu leche asta...
la 10.11.2015, 20:30
Padre e prima data ca folosesc si eu dar garantez pentru gust

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking