Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

Postat de panacris in Dulciuri
26 Dec 2015 | 4516 vizualizari
Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru Mos Craciun în cadrul campaniei de iarnă a lui ”Dr. Oetker care îmbie pe toată lumea să intre într-o lume de sărbători altfel, într-o lume de prajituri.  Anul acesta, povestea sărbătorilor este într-adevăr povestea prăjiturilor.” De cum le-am savurat pe blogul dragei Timea, http://retetetimea.ro/fursecuri-fragede/, am rămas cu gândul la ele. Acum le-a venit rândul! 

Ingrediente

  • unt sau margarina Rama Maestro Savoare de unt 250 g,
  • zahăr tos 150 g,
  • sare iodată 2 g,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
  • esență de portocale Dr. Oetker 1 lingură,
  • ouă 1 bucată plus 3 gălbenușuri,
  • făină albă 250 g,
  • amidon Gustin Dr. Oetker 150 g
  • Pentru decorare:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker

Mod de preparare

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg și cele trei gălbenușuri, esența de portocale, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu amidonul și sarea în compoziția cremoasă amestecându-se ușor până se obține un aluat molcuț.

Cu ajutorul aparatului pentru fursecuri, sau cu al unui poș, se sprițează forme, direct în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Fursecurile se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade.

După ce s-au copt fursecurile, se transferă pe un grătar și se lasă la răcit. Glazura de la Dr. Oetker, se pune la topit în apă fierbinte sau la cuptorul cu microunde.

Fursecurile se ornează cu galuza fierbinte apoi se decorează cu bombonele colorate de la Dr. Oetker. După ce s-a întărit glazura, fursecurile se pot păstra în recipient de sticlă sau cutii de tablă, chiar și două săptămâni. Poftă bună și spor la treabă.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu vanilie si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

Postat de RuxyRux

Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

Sarlota: Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste....

Citeste continuarea

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Postat de diaconta

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2015, 14:59
Venim la tine !!!!!
la 26.12.2015, 15:14
Mai am câteva și pentru voi! Le-am ascuns în cutie de tablă )
la 26.12.2015, 15:50
bune
la 26.12.2015, 15:51
bune bune
la 26.12.2015, 15:53
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking