Fursecuri in doua culori

Postat de Geanina87 in Dulciuri
14 Noi 2014 | 32398 vizualizari
Fursecuri in doua culori

Reteta am preluat-o de la bucataras Dakris >:D< .Diferenta e ca eu le-am glazurat cu ciocolata, asa cum era sugerat in introducere. Sunt fragede, se fac usor si-s... delicioase :)

Ingrediente

Aluat alb:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Glazura (optional):
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios.

Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Din cele doua aluaturi intindem doua foi pecare le suprapunem, le rulam si cu ajutorul unei ate taiem felii de grosimea unui deget. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Ingredientele pentru glazura se pun pe baie de aburi sau pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se da deoparte. Fursecurile racite se scufunda pe jumatate in glazura si se dau la rece(cu partea glazurata in sus) pentru a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert racoritor cu capsuni si mango

Postat de panacris

Desert racoritor cu capsuni si mango

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert ciocolata de casa cu stafide

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2014, 06:07
bune
la 14.11.2014, 06:19
super faine!
la 14.11.2014, 06:35
Bune!
la 14.11.2014, 07:03
imi plac
la 14.11.2014, 07:20
Vin cu cafeluta la tine

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking