Fursecuri Linzer cu gem de piersici

Postat de RuxyRux in Dulciuri
23 Noi 2016 | 3139 vizualizari
Fursecuri Linzer cu gem de piersici

Margarete...cu aroma minunata de iarna: scortisoara, ghimbir, cuisoare, portocale...un rasfat delicios!

Ingrediente

  • 375 gr faina patiserie ( plus o manuta pentru infainat)
  • 1 ou
  • 125 gr migdale crude
  • 225 gr.zahar brun( facut pudra)
  • 230 gr unt
  • 1 lingura de smantana
  • 5 cuisoare
  • 5 bobite de cardamon
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de pudra de ghimbir
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala( BIO neaparat, eu am gasit in Kaufland)
  • 1 praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura sirop de artar
  • gem de piersici( sau la alegere)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.

Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt si am framantat aluatul, pana la omogenizare, apoi l-am infainat usor si l-am pus in folie la rece 30 de minute.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua jumatati, o jumatate am pus-o inapoi la rece, in timp ce am intins-o pe cealalta (nu foarte subtire) pe o foaie pergament. 

Am decupat floricelele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura si am pus gemul.

Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade (cuptorul incins in prealabil).

Intre timp am scos din nou cate o bucata de aluat si am intins-o apoi am decupat fursecurile...

Am decorat fursecurile cu zahar pudra vanilat...minunate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2016, 20:36
La timp 😍💗💗💗
la 23.11.2016, 20:37
Delicioase !
la 23.11.2016, 20:50
Adele...chiar? ...Multumesc scumpo!
la 23.11.2016, 20:51
Clemisoara scumpa...multumesc!
la 23.11.2016, 20:56
Frumoase margarete!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking