Fursecuri Linzer cu gem de piersici

Postat de RuxyRux in Dulciuri
23 Noi 2016 | 3097 vizualizari
Fursecuri Linzer cu gem de piersici

Margarete...cu aroma minunata de iarna: scortisoara, ghimbir, cuisoare, portocale...un rasfat delicios!

Ingrediente

  • 375 gr faina patiserie ( plus o manuta pentru infainat)
  • 1 ou
  • 125 gr migdale crude
  • 225 gr.zahar brun( facut pudra)
  • 230 gr unt
  • 1 lingura de smantana
  • 5 cuisoare
  • 5 bobite de cardamon
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de pudra de ghimbir
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala( BIO neaparat, eu am gasit in Kaufland)
  • 1 praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura sirop de artar
  • gem de piersici( sau la alegere)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.

Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt si am framantat aluatul, pana la omogenizare, apoi l-am infainat usor si l-am pus in folie la rece 30 de minute.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua jumatati, o jumatate am pus-o inapoi la rece, in timp ce am intins-o pe cealalta (nu foarte subtire) pe o foaie pergament. 

Am decupat floricelele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura si am pus gemul.

Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade (cuptorul incins in prealabil).

Intre timp am scos din nou cate o bucata de aluat si am intins-o apoi am decupat fursecurile...

Am decorat fursecurile cu zahar pudra vanilat...minunate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gauffre- reteta video

Postat de Oana

Gauffre- reteta video

amestecati intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt si sarea adaugati untul topit, apoi ouale batute, vanilia si laptele amestecati...

Citeste continuarea

Cremsnit si-un aluat de vis

Postat de RuxyRux

Cremsnit si-un aluat de vis

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2016, 20:36
La timp 😍💗💗💗
la 23.11.2016, 20:37
Delicioase !
la 23.11.2016, 20:50
Adele...chiar? ...Multumesc scumpo!
la 23.11.2016, 20:51
Clemisoara scumpa...multumesc!
la 23.11.2016, 20:56
Frumoase margarete!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking