Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate

Postat de timea in Dulciuri
14 Noi 2016 | 3258 vizualizari
Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate

Daca as avea mai mult timp liber, cu siguranta in fiecare saptamana as pregati fursecuri acasa pentru ca este micul meu dejun preferat alaturi de o cana de cafea. Cand zic biscuiti sau fursecuri, automat ma gandesc si la cafea, o cafea fara zahar pentru ca sunt dulci biscuitii :). 

Ingrediente

  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 6 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina alba
  • 1 cutiuta coji de fructe confiate (de la Lidl am cumparat eu)
  • Optional: zahar pudra pentru pudrat fursecurile la final
  • Din cantitatile de mai sus au iesit 12 buc de 8 cm si 8 buc de 9,5 cm.

Mod de preparare

Mixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa.

Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si mai mult daca timpul ne permite.

Scoatem vasul din frigider si cu o lingura luam din compozitie si fie formam in mana bile pe care le aplatizam, fie folosim o forma de gogosi in care punem compozitia pentru a avea fursecuri perfect rotunde. Eu am folosit doua forme de 8 si 9,5 cm.

Peste compozitia de fursecuri intinsa punem coji de fructe confiate si apasam cu varful degetelor sa intre usor in aluat.

Dam tava la cuptorul incins la 170 de grade timp de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Postat de CameliaComan

Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2016, 21:15
Chiar aveam asa o pofta, nu prea gasesti fursecuri prin zona... sa nu ma certi daca incep sa mananc fructele confiate si apoi fursecul....
la 14.11.2016, 21:22
Ce faini sunt!
la 14.11.2016, 21:23
of..de cate ori ma uit la tartele tale, la fursuri si biscuiti ..mi se face dor de Sibiu!
la 14.11.2016, 21:37
bune
la 14.11.2016, 21:54
Cleme, asa ma gandeam si eu ) am zis sa salvez eu situatia si sa aduc niste fursecuri

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking