Fursecuri mari si moi cu portocala

Postat de timea in Dulciuri
8 Feb 2015 | 12213 vizualizari
Fursecuri mari si moi cu portocala

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune. Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.

Ingrediente

  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata (de la Bunatati din Natura)
  • 40 gr cipsuri de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri mari si moi cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de diaconta

Covrigi polonezi

Pentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o  cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 15:32
Ce frumuseti ai adus aici mmm aroma de portocalaaaaa
la 08.02.2015, 15:34
Multumesc Laura,sunt foarte bune
la 08.02.2015, 15:37
Sunt foarte bune,aromateeeee!Le-am făcut și eu ,dar nu știu pe unde am pozele))
la 08.02.2015, 15:44
Eu am turta dulce cu nuca si rahat )
la 08.02.2015, 15:45
Foarte frumoase-s!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking