Fursecuri mari si moi cu portocala

Postat de timea in Dulciuri
8 Feb 2015 | 12249 vizualizari
Fursecuri mari si moi cu portocala

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune. Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.

Ingrediente

  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata (de la Bunatati din Natura)
  • 40 gr cipsuri de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri mari si moi cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu urda, mure si crumble

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu urda, mure si crumble

Untul, smantana, zaharul, oul, sarea, esenta si faina (se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune intr-o folie si se introduce la frigider...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 15:32
Ce frumuseti ai adus aici mmm aroma de portocalaaaaa
la 08.02.2015, 15:34
Multumesc Laura,sunt foarte bune
la 08.02.2015, 15:37
Sunt foarte bune,aromateeeee!Le-am făcut și eu ,dar nu știu pe unde am pozele))
la 08.02.2015, 15:44
Eu am turta dulce cu nuca si rahat )
la 08.02.2015, 15:45
Foarte frumoase-s!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking