Ingrediente
- 125 gr unt
- 125 gr zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- 250 gr faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- varf de cutit de sare
- colorant alimentar rosu sau zeama stoarsa de sfecla
Mod de preparare
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de sfecla. La inceput puneti doar putin si adaugati treptat daca mai e nevoie.
Se intind doua foi de marime egala, se pun una peste cealalta si se ruleaza. Se pune rulada la frigider pentru o ora. Se pot lasa mai mult la frigider si ii pregatiti cand aveti timp.
Preincalzim cuptorul. Se ia rulada si se taie felii de marimea dorita si se pun in tava.
Se coc la cuptor 10-15 minute. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin. Se vor mai inmuia cand vor sta la pastrat in cutie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirala martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|