Fursecuri “trufe”

Postat de gaby_d in Dulciuri
16 Ian 2015 | 5182 vizualizari
Fursecuri “trufe”

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf copt
  • putina sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.

Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.

Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.

Amestecati faina cu sarea si cacaua.

Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.

Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.

Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))

Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand  loc intre ele.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.

Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.

Sa va fie de folos reteta :-*

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri “trufe”" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2015, 10:39
Ce bine arata astea,ma duce cu gandul la niste magma intarita....
la 16.01.2015, 10:40
delicioase
la 16.01.2015, 10:44
la 16.01.2015, 10:50
la 16.01.2015, 10:58
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking