Fursecuri “trufe”

Postat de gaby_d in Dulciuri
16 Ian 2015 | 5225 vizualizari
Fursecuri “trufe”

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf copt
  • putina sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.

Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.

Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.

Amestecati faina cu sarea si cacaua.

Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.

Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.

Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))

Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand  loc intre ele.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.

Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.

Sa va fie de folos reteta :-*

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri “trufe”" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

Postat de panacris

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în...

Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de robert_badica

Tort de clatite

Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2015, 10:39
Ce bine arata astea,ma duce cu gandul la niste magma intarita....
la 16.01.2015, 10:40
delicioase
la 16.01.2015, 10:44
la 16.01.2015, 10:50
la 16.01.2015, 10:58
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking