Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)

Postat de deyutzky in Dulciuri
15 Dec 2014 | 4431 vizualizari
Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul lalena.ro :D sunt tare multumita de rezultat si vi le recomand si voua!

Ingrediente

  • Pentru aprox.35 de bucati:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 90 g rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 varf de lingurita de sare
  • esenta de rom
  • cca.150 g zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Topim ciocolata intr-un vas la baie de aburi si o amestecam cu margarina/untul. Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza.

Dam vasul la o parte, adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste.

Adaugam pe rand ouale si esenta si mixam.

In alt vas separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam in ploaie aceasta compozitie peste cea de ciocolata si amestecam pana cand obtinem un aluat moale.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 2 ore pentru a se intari aluatul. Eu l-am lasat 20 de min la congelator si inca 40 de min la frigider.

Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor. 

Punem bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aporx.10-13 min, nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari. 

Daca facem in mai multe ture, aluatul ramas il pastram la frigider pana cand se coc cele din cuptor. 

Le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu zmeura si lime

Postat de timea

Muffins cu zmeura si lime

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute (2-3), apoi adaugam coaja si zeama de lime, turnam laptele si uleiul mixand dupa...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2014, 00:12
tare bune!
la 15.12.2014, 00:17
la 15.12.2014, 00:20
Bune
la 15.12.2014, 04:55
la 15.12.2014, 06:17
Ce frumoase sunt !

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking