Ingrediente
- 100 g unt moale;
- 100 g zahar tos;
- doua oua;
- 350 g faina;
- un praf de sare;
- 5 g de praf de copt;
- esenta de vanilie;
- 50 ml suc proaspat de portocala;
- 50 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se aseaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|