Fusili cu sos de carne

Postat de mihaelar63 in Fusilli
12 Iul 2021 | 648 vizualizari
Fusili cu sos de carne

 Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in preparate.  Asa ca am preparat aceasta masa consistenta si gustoasa cu paste.

Ingrediente

  • 500 gr paste fusili tricolore
  • 800 gr carne amestec porc cu vita [ de casa]
  • 100 gr chorizo
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml pasata de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov tanar
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita rasa ierburi italiene
  • busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului .
  2. Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul .
  3. Cand legumele incep sa se inmoaie se pune carnea tocata.
  4. Amestecati usor si sotati pana carnea se albeste.
  5. In acest moment se toarna deasupra pasata de rosii .
  6. Condimentati cu ierburi aromatice, boia, chilli si sarati .
  7. Amestecati si adaugati apa cat sa treaca bine peste toata compozitia .
  8. Fierbeti la foc domol  20 minute . Daca este necesar se mai  completeaza cu apa  in care fierb pastele ..
  9. Fierbeti pastele in multa apa sarata , respectand  timpul indicat pe ambalaj.
  10. Mie imi place ca sosul sa fie mai mult si mai putin consistent , asa ca nu m-am zgarcit la apa .
  11. In sos cat fierbe tocati busuioc verde dupa preferinta .
  12. Serviti pastele calde, decorate cu frunzulite de busuioc .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili cu sos de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Fusili tricolore bolognese

Postat de katty

Fusili tricolore bolognese

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...

Citeste continuarea

Snitele de vitel in sos de ceapa

Postat de timea

Snitele de vitel in sos de ceapa

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.  Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele) Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2021, 20:21
la 12.07.2021, 22:07
la 13.07.2021, 09:49
la 13.07.2021, 10:06
la 13.07.2021, 10:11
Bune!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking