Fusilli cu midii

Postat de papabundetot in Fructe de mare
10 Mai 2014 | 5062 vizualizari
Fusilli cu midii

De obicei cand aleg sa gatesc midii,cumpar din cele vii,in carapace,dar de data aceasta vazandu-le pe astea atat de mari si frumoase nu am rezistat tentatiei si le-am cumparat congelate,mai ales ca in cazul midiilor (si am mancat destule) eu nu sesizez vreo diferenta de gust intre cele vii si cele congelate.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 500 gr midii congelate
  • 2 catei usturoi+1 fir usturoi verde
  • 400 gr paste fusilli
  • 400 ml gran cucina (smantana vegetala)
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita chimen macinat
  • ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Midiile,le-am decongelat ,le-am spalat bine in cateva ape,le-am scurs bine de apa.Usturoiul l-am tocat marunt,l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,am adaugat 1 lingurita pasta de creveti si am amestecat bine,apoi am pus midiile,zeama de lamaie si putina apa si am lasat midiile la foc aproximativ 5 minute.Dupa ce am stins focul am pus o lingurita de gran cucina,pentru a ingrosa putin sosul.

Pastele le-am fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj,le-am scurs apoi bine de apa,dar am pastrat o canuta de apa in care au fiert. Intr-o cratita am pus putin ulei,usturoi tocat marunt,1 lingurita chimen macinat,1 lingurita curry,am pus apoi pastele scurse bine de apa,restul de gran cucina si putina apa in care pastele au fiert.Am amestecat bine si am oprit focul. Deasupra am tocat putin busuioc si am servit pastele cu midii.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu midii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Calamar pane

Postat de gurita_ta2005

Calamar pane

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...

Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste

Postat de oanapl

Fructe de mare cu paste

Cureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 18:54
ce mult imi plac
la 10.05.2014, 19:01
Imiplac dar fara midii
la 10.05.2014, 19:26
la 10.05.2014, 20:05
Fusele poate le-as manca dar midiile nu...
la 10.05.2014, 22:22
excelente

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking