Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

Postat de merisor67 in Dulciuri
16 Noi 2013 | 7737 vizualizari
Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

Ingrediente

  • 300 gr fusilli
  • 250 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam esenta de menta si zaharul si omogenizam.

Punem stafidele la hidratat in putina apa cu putina esenta de menta.

Cand programul s-a finalizat, scurgem pastele(nu prea mai ramane apa) si le trecem printr-un jet de apa rece. Cred ca nici nu era cazul sa le mai trecem prin jet, dar eu am tinut cont de vechiul obicei.

Clatim vasul multicookerului, il stergem si adaugam uleiul.

Setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incalzeste uleiul, adaugam ingredientele amestecate, stafidele scurse si amestecam continuu sa se caleasca toate uniform.

Dupa expirarea timpului amestecam pastele cu celelalte ingrediente si servim.

Pe cat de simpla este reteta, pe atat este de buna, o nebunie de arome!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta dobrogeana

Postat de licurici_lra

Desert placinta dobrogeana

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....

Citeste continuarea

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

Postat de Constelatialeu

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2013, 12:01
ce bine arataaa
la 16.11.2013, 12:07
o bunatate
la 16.11.2013, 12:14
la 16.11.2013, 12:16
Ce prezentare frumoasa!! O idee buna pt ceva rapid si bun!
la 16.11.2013, 12:19
Mi-ai dat o idee buna

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking