Ingrediente
- 1 pumn paste fusilli
- 1 ridiche alba
- 1 rosie
- 3-4 frunze de salata
- aschii/fulgi de parmezan
- pentru sos:
- 2 linguri iaurt gras grecesc
- 1 lingurita maioneza
- 1 lingurita patrunjel proaspat tocat fin
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- in plus: 2 oua
Mod de preparare
Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem in fasii.
Pentru sos: amestecam toate ingredientele scrise mai sus. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram si le amestecam cu sosul facut anterior. Adaugam legumele taiate si le amestecam cu o lingura. Lasam pastele sa se intrepatrunda de arome pana facem ouale. Punem apa la fiert intr-o craticioara inalta. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, incepe sa faca mici bule, oprim focul.Cu o lingura de lemn agitam rapid apa din cratita, apoi punem imediat cate un ou intr-un castronel si apoi il rasturnam usor in apa. Lasam 1 minut fara sa amestecam, apoi tot cu lingura agitam usor apa. Lasam in total 3 minute sa stea ouale in apa, apoi le scoatem cu o spumiera.
Peste pastele din farfurie asezam cateva schii de parmezan, iar peste parmezan punem ouale. Servim mancarea imediat. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu salata si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|